SPARTA

Sparta-doelman Tim Coremans na flater tegen SC Cambuur: 'Je krijgt de kans en dan gebeurt er zoiets'

Tim Coremans baalt stevig na zijn fout voor Sparta tegen SC Cambuur
Tim Coremans baalt stevig na zijn fout voor Sparta tegen SC Cambuur © Orange Pictures - Henk Jan Dijks
Voor Tim Coremans was het eerste duel van 2022 gelijk eentje om snel te vergeten. Namens Sparta ging de keeper opzichtig de mist in tegen SC Cambuur (1-1). Na afloop van de eredivisiewedstrijd verscheen de doelman van de Kasteelclub al snel bij de pers om over zijn fout te praten.
"Er kwam een voorzet en ik wilde 'm plukken. Naar mijn gevoel wilde de spits contact maken, maar dat kwam er niet. Op de een of andere manier liet ik de bal op mijn knie vallen. Vervolgens ging die bal erin. Wat een verschrikkelijke fout", omschrijft Coremans zijn blunder.
Kijk hieronder naar het interview met Sparta-doelman Tim Coremans na het duel met SC Cambuur. De tekst gaat verder onder de video:
Tim Coremans na fout bij SC Cambuur-Sparta (1-1): 'Ik heb mijn excuses aangeboden aan de ploeg'
Coremans kon wel door de grond zakken. "Je krijgt je kans en dan gebeurt zoiets. Maar je moet toch door, want je moet nog zestig minuten spelen." De Sparta-keeper zat echter niet bij de pakken neer: "Ik had juist het gevoel dat ik het wilde rechtzetten en dit wilde goedmaken."

'Volgende week moet ik er weer staan'

De gelijkmaker van Adrian Dalmau voor Sparta voelde als een 'kleine pleister op de wond', zegt Coremans. De Brabander denkt dat het 1-1 gelijkspel de Rotterdamse burger weer moed geeft. "Ik zag een vuurtje dat we de laatste weken een beetje hebben gemist", vindt Coremans.
In de slotfase pakte de keeper nog een belangrijke bal voor de Rotterdammers, waardoor Coremans enigszins nog een rol van betekenis kon spelen voor Sparta. De doelman vermoedt dat hij de knop snel kan omzetten: "Ik denk dat als ik onder de douche stap het voorbij is. Ik kan niet heel de busreis gaan zitten balen, want volgende week moet ik er weer staan."