nieuws

Feyenoord-fans begrijpen maatregelen, maar balen wel

Begrip en teleurstelling zijn de gevoelens die heersen bij Feyenoord-supporters, een dag na de bekendmaking van de maatregelen rondom Europese wedstrijden van hun club. "De maatregelen zijn begrijpelijk, maar de manier waarop ze uitgevoerd zijn dat stuit mij tegen de borst", aldus een supporter woensdagmiddag tijdens de training van Feyenoord.
Feyenoord brengt de capaciteit rond Europese duels terug naar 26.000. Rond Europese wedstrijden wordt de parterre gesloten. Daardoor kunnen fors minder supporters naar binnen. Per duel kost dat de club 500.000 euro. Ook komen rond het hele veld hoge netten te hangen. Aanleiding voor die drastische maatregelen zijn de ongeregeldheden tijdens wedstrijden in de Europa League twee seizoenen geleden.
Vooral het feit dat er aanzienlijk minder supporters in De Kuip kunnen genieten van de Europese wedstrijden is een aderlating volgens de fans. "Er moeten natuurlijk maatregelen komen. Maar je verpest nu de Europese sfeer, door de capaciteit terug te brengen tot 26.000", spreekt een Feyenoord-fan.
Een andere supporter had liever een mildere oplossing gezien. "We hadden ook de parterrevakken kunnen opdelen en de helft vrij kunnen houden. Je ontkomt niet aan die netten rondom het veld. Maar dan behoud je wel een beetje het karakter van de club. Voor mij is het toernooi nu zodanig gedenigreerd. Ik ga wel, maar de lol is er wel een beetje vanaf."

Hooligans

De ongeregeldheden in Rome werden twee jaar geleden aangericht door enkele raddraaiers. Maar het blijkt lastig te zijn om de rotte appelen uit de mand van Feyenoord-supporters te halen. "Wat mij betreft moeten ze harder worden aangepakt. Maar de vraag is hoe je dat gaat doen. Als jij een pilletje neemt voor de wedstrijd en jij gaat daarna de poort door dan ziet niemand dat jij een pilletje hebt genomen. Als je daar eenmaal zit dan word je gek. Die moeten we eruit halen. Maar dat is een taak van de beveiliging lijkt mij", aldus een Feyenoord-fan.