nieuws

Eigenaren geldkantoren opgepakt in Rotterdam

Eigenaren geldkantoren verdacht van witwassen
Eigenaren geldkantoren verdacht van witwassen
De eigenaren van drie geldkantoren zijn in Rotterdam-Zuid opgepakt op verdenking van witwassen. De politie vermoedt dat zij tienduizenden euro's aan crimineel geld wegsluisden naar het buitenland. Onschuldige klanten zijn daar mogelijk de dupe van.
Agenten arresteerden dinsdagochtend twee broers uit Rhoon. De mannen van 22 en 32 jaar beheerden geldkantoren op de Slinge en in de Krabbendijkestraat. Klanten konden daar geld naar het buitenland sturen.
De politie pakte eerder deze maand ook al twee mannen uit Den Haag op. Zij worden verdacht van het ''het al dan niet bewust faciliteren van criminaliteit via hun geldkantoor op de Beijerlandselaan.'' Alle geldkantoren zijn inmiddels doorzocht.
Nietsvermoedende klanten
De politie vermoedt dat de verdachten de identiteitsgegevens misbruikten van ''onschuldige, nietsvermoedende klanten''. Zo konden criminele transacties worden verhuld van mensen die hun identiteit geheim wilden houden.
Volgens de politie worden mogelijk ook andere 'Money Transfer-agentschappen' op dergelijke wijze gebruikt. Het is niet uitgesloten dat nog meer verdachten worden aangehouden.