nieuws

Maaike Head Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Maaike Head
Maaike Head
Maaike Head is woensdagmiddag in de Ridderzaal in Den Haag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Rotterdamse roeister kreeg de koninklijke onderscheiding omdat ze met Ilse Paulis een gouden medaille veroverde in de lichte dubbeltwee op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Ook alle andere olympiërs die een gouden plak pakten werden geridderd. Sanne Wevers, Ilse Paulis, Elis Ligtlee, Anna van der Breggen, Marit Bouwmeester, Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal kregen, net als Maaike Head, hun lintje uit handen van Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dorian van Rijsselberghe werd vier jaar geleden al geridderd na zijn gouden plak in Londen. Hij kreeg een aparte onderscheiding in de vorm van een beeldje.

Huldiging in Rotterdam

Donderdagmiddag worden de regiosporters gehuldigd in Rotterdam. Onder meer roeister Maaike Head, judoka Anicka van Emden en hockeyster Kitty van Male zullen bij de huldiging in de tuin van het Parkhotel in Rotterdam aanwezig zijn. De huldiging is live te volgen op RTV Rijnmond. De tv-uitzending begint om 18:27.