nieuws

'Hoogste talkshow ter wereld' in nok Erasmusbrug

Geen presentator, geen cameramensen en een 'studio' van nog geen vier vierkante meter in de nok van de Erasmusbrug: dat is de insteek van de nieuwe talkshow 'Hoog' die vanaf 3 september wordt uitgezonden door RTV Rijnmond.
De serie wordt gemaakt in samenwerking met de gemeente Rotterdam in het kader van het 20-jarig bestaan van de Erasmusbrug.
Twee Rotterdammers gaan in iedere aflevering op 136 meter hoogte in gesprek over hun liefde voor de stad. Omdat er geen presentator aanwezig is, interviewen de gasten elkaar. De rol van cameramensen wordt overgenomen door 25 mini-camera’s.
De gasten zijn al bekend. Acteur Martin van Waardenberg spreekt journaliste Fidan Ekiz, Feyenoorder Michiel Kramer praat met stand-up comedian Patrick Laureij en Scapino-choreograaf Ed Wubbe ontmoet modeontwerpster Marga Weimans.
Hoogste talkshow ter wereld
Volgens eindredacteur Cees van der Wel van RTV Rijnmond gaat het zelfs om de 'hoogste talkshow ter wereld'. Daardoor vallen sommige mensen buiten de boot. Zo past niet iedereen in de kleine lift en kampen sommige gedroomde gasten met hoogtevrees.
''Ik heb stalen zenuwen, dus ik ben echt helemaal nergens bang voor'', zegt acteur Van Waardenberg in de aanloop naar zijn gesprek met journaliste Ekiz. Hij trok zonder vragenlijst naar de brug. ''Ik bereid niks voor. Daar kan ik niet aan beginnen.''
Ekiz hoefde niet lang te denken over de vraag of ze wilde meedoen aan het programma. ''Voor Rotterdam doe ik alles'', lacht ze. Dat ze de acteur kan interviewen op grote hoogte heeft volgens haar de nodige voordelen: ''Bij ruzie gooi ik hem gewoon naar beneden'', grapt ze.