nieuws

Al 155.000 euro voor Swim to Fight Cancer

''Het is zó koud'', klonk het woensdag in de haven van Dordrecht. Zwemmers die niet bang waren voor een frisse duik konden daar alvast oefenen voor de actie Swim to Fight Cancer. Die gaat zaterdag van start, maar heeft nu al 155.000 euro opgeleverd.
Het zwemevenement in Dordrecht leverde vorig jaar zo'n 188.000 euro op, maar de organisatoren leggen de lat dit keer hoger. Zij hopen minstens 200.000 euro op te halen voor de strijd tegen kanker.
"Vorig jaar ging het de laatste dagen heel hard. Dan komt het geld binnen van benefietevenementen, dus we hebben hoop op een heel mooi bedrag", zegt de organisatie.

Overleden
Sylvia Koppers doet niet zomaar mee met het zwemevenement. "Mijn zwager AJ is vorige maand overleden aan de gevolgen van kanker. Toen ik vorig jaar meedeed aan de City Swim zat hij nog langs de kant om mij aan te moedigen. Nu zwem ik weer langs zijn huis, maar zit hij er niet. Dat wordt wel emotioneel."
De organisatie hoeft niet te vrezen voor een gebrek aan steun. Zo worden Olympische kampioenen Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman zaterdag gehuldigd tijdens de actie. Ook duikt voormalig kampioen Maarten van der Weijden de haven in om geld op te halen.
De donaties zijn bestemd voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebruikt het geld voor onderzoek naar kanker en preventiemaatregelen.