nieuws

Cricket: Excelsior'20 krijgt thuisvoordeel in finale

Excelsior'20 werd negen keer kampioen van Nederland
Excelsior'20 werd negen keer kampioen van Nederland
De finale in de topklasse van de Nederlandse cricketcompetitie tussen Excelsior'20 en Dosti United gaat zondag in Amsterdam van start. Een week later, op zaterdag 3 september, wordt de best-of-three serie vervolgd met een duel op het veld van Excelsior'20 in Schiedam. Ook het eventuele beslissende derde duel spelen de Schiedammers op zondag 4 september op het eigen Thurlede.
De clubs hebben dit na onderling overleg besloten. Omdat al bekend was dat Excelsior'20 en Dosti United de finale spelen, worden de duels die afgelopen zondag verregende (laatste speelronde kampioenspoule) niet ingehaald.
Dosti United-Excelsior'20 start zondag in Amsterdam Zuid-Oost om 11.00 uur. Ook de duels op het veld van Excelsior'20 beginnen een week later op dat tijdstip. De winnaar van de best-of-three serie is kampioen van Nederland. Excelsior'20 in negenvoudig nationaal kampioen en mocht in 2012 voor het laatst de landstitel vieren. Dosti United was vorig seizoen de beste van ons land en eindigde dit seizoen in de reguliere competitie ook op de eerste plaats.