NIEUWS

Het weer van vandaag: grijs met mist

| Foto:
| Foto:
Vandaag is het grijs in de regio met vanochtend op veel plaatsen (dichte) mist. Vanmiddag zou de mist plaatselijk nog aanwezig kunnen blijven. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien. Het wordt een graad of 6, mocht het mistig blijven dan wordt het slechts 4 graden.
Het is rustig weer met slechts een zwakke en aan zee matige zuidwestenwind. Vanavond en vannacht domineert de bewolking en is het plaatselijk mistig. Het blijft droog en het koelt af naar 2 graden.
Morgen is het bewolkt met eerst plaatselijk mist. In de middag gaat het vanuit het noordwesten enige tijd regenen. De temperatuur komt uit op 7 graden. De wind trekt aan tot matig en aan zee tot (vrij) krachtig. Eerst komt de wind uit het zuidwesten en gedurende de dag ruimt de wind van west naar noordwest.

Vooruitzichten

Een hogedrukgebied nabij de Britse Eilanden blijft tot in het weekend het weer in onze omgeving domineren. Het zorgt donderdag voor een noordwestelijke stroming waarmee (vooral in de bovenlucht) tijdelijk koudere lucht wordt aangevoerd. Het is dan wisselend bewolkt met verspreid een winterse bui. Op vrijdag passeert vanuit het westen een zwak warmtefront met lichte regen of motregen. In het weekend blijft het vrijwel droog met veel bewolking en slechts af en toe zon. Op donderdag wordt het een graad of 5, daarna wordt het zachter met in het weekend temperaturen van ongeveer 8 graden.