ROTTERDAM

Actie Stichting Jarige Job loopt goed: duizenden cadeaus voor minder bedeelde kinderen

Stichting Jarige Job wordt de eerste weken van het nieuwe jaar overladen met cadeaus. Dat is geen toeval, want tot 31 januari is er een speciale actie gaande: mensen kunnen met PostNL gratis cadeautjes opsturen voor kinderen uit arme gezinnen. Er wordt zoveel gedoneerd dat Jarige Job zelfs een extra loods heeft moeten openen.
"In feestmaand december krijgen kinderen heel veel cadeautjes. Zoveel dat wij vragen: hou er eentje achter of koop een cadeautje extra en geef die mee aan de pakketbezorger voor een ander kind", vertelt Huib Lloyd, directeur van Stichting Jarige Job vol enthousiasme. "De actie heet 'Een mooi gebaar' en mensen kunnen tot het einde van deze maand via PostNL gratis een verzendlabel krijgen om het cadeau naar ons op te sturen."
De loods van Jarige Job puilt inmiddels bijna uit. Aan een rolband werken vrijwilligers zich een slag in de rondte. Lloyd: "De aantallen zijn zo ontzettend groot. We hebben dit vorig jaar ook gedaan en toen kwamen we op meer dan 60 duizend cadeaus. Laten we hopen dat we dit jaar weer op dat aantal of zelfs meer uitkomen."
Een loods van Stichting Jarige Job puilt nagenoeg uit van al de gedoneerde cadeaus voor kinderen
Een loods van Stichting Jarige Job puilt nagenoeg uit van al de gedoneerde cadeaus voor kinderen © Rijnmond
Hij benadrukt dat het niet de bedoeling is om tweedehands speelgoed te doneren. Het is volgens hem heel belangrijk dat kinderen echt een nieuw cadeau krijgen. "De kinderen hebben helaas een thuissituatie waarbij de ouders niet zo veel geld hebben. Ze krijgen waarschijnlijk dus maar één keer per jaar met hun verjaardag een cadeautje en dan wil je ook het allergaafste en nieuwste cadeautje hebben."
Huib Lloyd ziet dat kinderen steeds meer sociaal geïsoleerd raken. "Dat komt ook omdat ze nergens aan mee kunnen doen. Ze kunnen niet sporten of mee met een uitje van school. Maar ook een verjaardag vieren komt in het geding. Juist dan is het belangrijk dat ze van hun ouders een heel gaaf en mooi cadeau krijgen waarmee ze naar school kunnen lopen en het trots kunnen laten zien: 'Kijk eens, dit heb ik van mijn ouders gehad!'"