nieuws

Bruins: 'Feyenoord-uit niet speciaal meer'

Voor Luigi Bruins is het niet meer bijzonder om tegen Feyenoord te spelen. De middenvelder won in 2008 de beker met Feyenoord, maar wist nooit echt door te breken in De Kuip. Zaterdag speelt hij met zijn club Excelsior tegen Feyenoord.
"Nee, Feyenoord-uit is voor mij een wedstrijd geworden zoals alle andere," bevestigt Bruins. "In dat stadion spelen, met zoveel supporters, dat blijft speciaal. Maar het feit dat ik er gespeeld heb, dat heb ik wel achter mij gelaten. Met Excelsior heb ik natuurlijk een warmere band. Hier ben ik opgegroeid en heb ik vanaf mijn zesde gespeeld en mijn eerste stappen in het betaald voetbal gezet."
Met zijn jeugdliefde Excelsior staat Bruins momenteel vijfde in de eredivisie. Een ongekende weelde, al hadden de Rotterdammers nóg hoger kunnen staan. "We zijn goed begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. Tegen ADO hadden we nog het meeste recht op de overwinning, maar kregen we hem niet. Maar toch, het is niet eerder voorgekomen dat we na drie speelrondes zo hoog stonden. Het zou nog mooier zijn als dat over een paar weken nog steeds zo is."