STEEKPARTIJ

Bloemen en kaarsen bij huis van doodgestoken Rachel in Abbenbroek

Het huis waar het slachtoffer met haar dochtertje woonde
Het huis waar het slachtoffer met haar dochtertje woonde © Rijnmond
Bij het huis van de 30-jarige vrouw, die maandagmorgen werd doodgestoken in Abbenbroek, zijn bloemen en kaarsen neergelegd. Het slachtoffer stierf op straat, nadat zij was neergestoken door haar ex-partner. Rachel, stewardess bij de KLM, laat een dochtertje van zeven achter.
De 33-jarige dader reed na de steekpartij naar een viaduct boven de A15 en sprong naar beneden in een poging zichzelf van het leven te beroven. Hij is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Een buurtbewoonster werd bijna omver gereden toen de man in een witte Audi met piepende banden uit Abbenbroek wegreed.
Nadat de ex-partner van Rachel van het viaduct was gesprongen en op het wegdek voor een personenauto terechtkwam, was de A15 was ter hoogte van Hoogvliet urenlang dicht voor onderzoek.
Buurtbewoners zijn in shock na de fatale steekpartij. Sommigen hebben de vrouw in een plas bloed zien liggen. "Dit beeld krijg ik nooit meer van mijn netvlies, denk ik", vertelt de buurtbewoonster die er als één van de eerste bij was. "Een vreselijke film die zich maar af blijft spelen in mijn hoofd." Ze zag meerdere steekwonden bij de moeder. "En ze stierf waar ik bij stond."
Ook de 7-jarige dochter van Rachel was getuige. De vrouw, die graag anoniem blijft, probeerde het meisje te troosten. "Iemand anders had zich al over haar moeder ontfermd, dus ik heb het meisje beetgepakt en omhelst. Zo vreselijk voor haar. Zelf heb ik een kleindochter van dezelfde leeftijd, dus daardoor grijpt het me extra aan."
Het dochtertje is door een buurvrouw opgevangen en heeft slachtofferhulp gekregen. Het kind verblijft inmiddels bij de zus van het slachtoffer.

Oranje zeil

Aan de steekpartij ging een ruzie op straat vooraf. Het lichaam van Rachel heeft vrijwel de hele dag in de straat gelegen, onder een oranje zeil. De Schoolstraat was tot het einde van de avond dicht voor onderzoek. Experts in witte pakken hebben onderzoek gedaan, onder meer in het woonhuis van het slachtoffer.
De dorpskerk in Abbenbroek | Foto:
De dorpskerk in Abbenbroek
De kerk in het dorpje werd opengesteld om inwoners van het dorp steun te bieden. Hier maakten gisterenavond zo'n tien mensen gebruik van. Ook burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard kwam naar Abbenbroek om zijn medeleven te betonen.
“Ik ben dankbaar voor de gemeenschapszin in Abbenbroek”, laat de burgemeester weten. “Zoals de kerk die de deuren heeft opengezet voor inwoners om een luisterend oor te bieden.” Van Oosten heeft bewondering voor hoe de hulpdiensten bij dit heftige incident hun werk hebben gedaan. Hij spreekt zijn medeleven uit naar de nabestaanden en alle betrokkenen. “De prioriteit blijft bij het meisje, dat zij goed opgevangen wordt.”
Ook woensdag zal er weer slachtofferhulp aanwezig zijn in de kerk.
De politie deed onderzoek bij het Hartelkruis op het plek waar de verdachte op de A15 sprong.