KORFBAL

Korfballers KCC missen 'afgepakte' eigen speelhal en haken voorlopig af in strijd om kampioenspoule

Spelers van KCC voorafgaand aan het duel met Blauw-Wit
Spelers van KCC voorafgaand aan het duel met Blauw-Wit © Rijnmond
Voor de korfballers van KCC wachtte afgelopen weekend een belangrijk duel. Tegen AKC Blauw-Wit uit Amsterdam kon de ploeg uit Capelle aan den IJssel de strijd om een plekje in de kampioenspoule van de Korfbal League weer openbreken. "Hét moment om de trekker over te halen", aldus speler Demi van Oosten.
Op papier speelde KCC thuis tegen Blauw-Wit. Maar de echte thuishal van KCC, Sporthal Schenkel, is momenteel in gebruik als vaccinatielocatie. Daarom wijkt KCC alweer enige tijd uit naar de tamelijk groene Sporthal Aquapelle. "Qua kleur is het een bijzondere hal inderdaad", vertelt coach Robin Diepenhorst. "Dat is wel even wennen."
"Groen is ook niet mijn lievelingskleur", lacht Van Oosten. "Verschrikkelijk dat we niet in onze eigen Schenkelhal kunnen spelen en dat die een soort van is afgepakt. Het is niet met ons overlegd, dat vinden wij wel jammer. Je speelt nu eigenlijk alleen maar uit. Maar daar doen we niks aan. Het zijn randzaken waar we mee te dealen hebben."
Diepenhorst heeft ook oog voor de andere kant van de zaak. "Wij zijn gelukkig in de omstandigheden dat we mogen sporten. Dan vind ik niet dat je te veel moet klagen als je ergens heel fijn terecht kan en ze je eigen locatie moeten gebruiken voor iets heel noodzakelijks. Het zij zo."
Tekst gaat verder onder de video.
Korfballers KCC missen 'afgepakte' eigen speelhal en haken voorlopig af in strijd om kampioenspoule

Kampioenspoule

In Sporthal Aquapelle ontspint zich uiteindelijk een spannend duel tussen KCC en Blauw-Wit. De Capellenaren blijven lang in de buurt van de Amsterdammers, maar komen er niet voorbij. Op het laatst laat de ploeg van Diepenhorst het lopen. Eindstand: 28-21 voor Blauw-Wit. Daardoor kan KCC de kampioenspoule voorlopig uit het hoofd zetten. De Capellenaren staan vierde in Groep A van de Korfbal League, met vier punten achterstand op de top drie, die toegang geeft tot de kampioenspoule.
Daardoor wacht nu naar alle waarschijnlijkheid de degradatiepoule, net als de kampioenspoule bestaande uit zes ploegen. Maar er wordt nog niet gewanhoopt in Capelle, want KCC toont dit seizoen aan, dat de ploeg nauwelijks onderdoet voor teams als Blauw-Wit, KZ en LDODK. "We zijn met een doel bezig: dat wij in de Korfbal League willen blijven", aldus Diepenhorst. "Daar werken we hard voor."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl