nieuws

Vluchtende criminelen verliezen automatisch wapen in Beverwaard

Een medewerker van Woonbron en twee agenten zijn donderdag bij toeval op een horde zwaarbewapende criminelen gestuit in Rotterdam-Beverwaard. Daarbij bleef een automatisch geweer achter op straat.
De medewerker van de woningbouwvereniging was met de agenten naar een pand in de Beesdestraat gegaan omdat het vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij was gevestigd. Toen de politiemensen aanklopten, sloegen plots zeven mannen op de vlucht.
Een van de vluchtende mannen liet daarbij een automatisch vuurwapen vallen. Het wapen, vermoedelijk een kalasjnikov, is in beslag genomen. Naar verluidt waren ook andere mannen bewapend.
Terrorismebestrijders
De politie liet niets aan het toeval over. Zo kwam onder meer de Dienst Speciale Interventies (DSI) in actie. Ondanks de inzet van de terrorismebestrijders is nog niemand aangehouden. Alle aanwezigen waren uit het pand gevlucht.
Het is nog onduidelijk waarom de mannen de benen namen. Volgens een woordvoerder van de politie werden in het pand vermoedelijk harddrugs gedeald of verwerkt. Een hennepplantage is niet aangetroffen. De politie heeft wel een auto in beslag genomen.