FEYENOORD

Feyenoord-aanwinst Walemark: 'Goede gesprekken met Frank en Arne maakten mijn keuze makkelijk'

Patrik Walemark bij zijn eerste interview als Feyenoorder
Patrik Walemark bij zijn eerste interview als Feyenoorder © Rijnmond
Maandag tekende hij een contract voor 4,5 jaar in De Kuip, dinsdagochtend stond Patrik Walemark voor het eerst op het trainingsveld bij Feyenoord. "Ik voelde me hier meteen erg welkom", licht hij zijn keuze voor Rotterdam toe.
"Mooi om het team te leren kennen, ik ben blij hier te zijn", vertelt kersvers Feyenoord-aanvaller Walemark vanaf trainingscomplex 1908, waar hij dinsdagochtend met Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes meteen een paar mede-Scandinaviërs tegenkwam. "Ik praatte wat extra met de hen, maar ik voel me door iedereen erg welkom geheten."
De van BK Häcken overgenomen Walemark vertelt over zijn keuze voor Feyenoord. "Goede gesprekken met Frank (Arnesen, red.) en Arne (Slot, red.) maakten mijn keuze makkelijk. Ik voelde me hier meteen erg welkom. Ze hebben goede plannen met me. Ik houd van de manier van spelen, die past me goed. Hopelijk kan ik mezelf hier net als veel andere spelers de komende jaren verder ontwikkelen."
Walemark is naar eigen zeggen 'behoorlijk snel, met en zonder bal', houdt ervan naar binnen te snijden en om kansen te creëren voor het team en zichzelf. Wanneer de 20-jarige rechtsbuiten zijn eerste minuten kan maken voor Feyenoord is nog onduidelijk. Omdat de Zweedse competitie begin december klaar was had Walemark de afgelopen weken vakantie.
"Ik heb geprobeerd 100 procent fit te blijven thuis, maar dat is moeilijk zonder training met het team. De medische staf van Feyenoord weet dit ook, ze geven mij tijd."
Feyenoord-aanwinst Walemark: 'Goede gesprekken met Frank en Arne maakten mijn keuze makkelijk'