ROTTERDAM-ZUID

Nog een Rotterdammer vast voor betrokkenheid bij oudejaarsmoord op Stephano in Rotterdam-Zuid

De schietpartij in de Westerbeekstraat
De schietpartij in de Westerbeekstraat © MediaTV
De politie heeft een 43-jarige Rotterdammer gearresteerd voor een moord op oudejaarsdag in Rotterdam-Zuid. Slachtoffer was de 31-jarige Stephano. Hij kwam om het leven in de Westerbeekstraat. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Op 31 december 2021 wordt Stephano rond 19.20 uur onder vuur genomen. Hij heeft geen vaste woon- en verblijfplaats en is in de Westerbeekstraat om Oud en Nieuw te vieren met zijn familie. Wanneer hij aankomt op zijn scooter wordt hij opgewacht door twee mannen, die hem neerschieten. Hulpdiensten zijn snel ter plaatse, maar hulp mag niet meer baten. Stephano overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.
Stephano van Engel
Stephano van Engel © Bureau Rijnmond
Nog geen kilometer verderop wordt een paar minuten na de beschieting een Opel Corsa in brand gestoken. Op beelden is te zien hoe twee mannen daarna wegrennen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en de brandstichting.
Op 2 januari een 20-jarige Rotterdammer aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis is dinsdag met dertig dagen verlengd. Wat de rol van de 43-jarige verdachte was, wordt nog onderzocht.