TOERISME

Deze Rotterdamse wijk behoort tot de top-10 hipste plekken in Europa

Deliplein op Katendrecht
Deliplein op Katendrecht © Annelies Romers
Reiswebsite Time to Momo presenteerde maandag de winnaar van de hipste wijk in Europa 2022 verkiezing. 20.000 Nederlandse en Vlaamse stedentrippers konden stemmen op hun meest favoriete Europese spot. De Griekse wijk Psiri in Athene is de grote winnaar. Maar op plek nummer acht pronkt de Rotterdamse wijk Katendrecht.
Kapenezen kijken er niet van op. Sterker, die vonden het vroeger eigenlijk veel gezelliger. Maar de zeelui maakten plaats voor jonge gezinnen en de sekswerkers voor hippe koffietentjes.
In deze video vertelt geboren en getogen Kapenees Ralph Moelker van Tattoo Bob op het Deliplein wat er zo hip is aan Katendrecht.
Katendrecht behoort tot de top-10 hipste wijken
Volgens reiswebsite Time to Momo is de volkswijk stoer en industrieel: “Hoewel het oude karakter nog steeds aanwezig is, heerst er een gevoel van levendigheid en innovatie. Rondom het Deliplein stikt het van de goede restaurants, hippe koffiebars en lunchtentjes. ’s Zomers verandert het plein in een groot terras. De liefde voor eten en horeca komt ook terug in de Fenix Food Factory, een hippe overdekte streekmarkt waar je zeker heen moet als je een foodie bent."
Benieuwd naar de andere favoriete hotspots?
1. Athene – Psiri
2. Valencia – L’Eixample
3. Lissabon – Cais do Sodré
4. Londen – Shoreditch
5. Berlijn – Neukölln
6. Kopenhagen – Nørrebro
7. Sevilla – Encarnacíon & Regina
8. Rotterdam – Katendrecht
9. Madrid – Lavapiés
10. Antwerpen – ’t Eilandje