nieuws

Opnieuw Rotterdamse bergbeklimmer overleden

© Wikipedia
De man die vorige week woensdag op de Grosses Wiesbachhorn in Oostenrijk overleed, was de 49-jarige Rotterdammer Guido Vallinga. Hij was een ervaren alpinist en daarnaast instructeur en voorzitter van de klimmersbond NKBV.
De Rotterdammer had met zijn klimpartner de 3564 meter hoge berg via de Kaindlgrat beklommen. De Kaindlgrat is een besneeuwde bergrug op de route van en naar de top van de Grosses Wiesbachhorn.

Valpartij

Vallinga is bij de start van de afdaling van de noordwestflank gevallen. Zijn 38-jarige klimpartner klom naar beneden om hulp in te schakelen, maar een reddingshelikopter moest enige tijd aan de grond blijven vanwege mist.
Later lukte het een politiehelikopter wel om naar Vallinga te vliegen. De Rotterdammer bleek toen al te zijn overleden. Zijn lichaam is met de helikopter naar het dal gebracht.

Begraven

Guido Vallinga was een actieve en zeer gewaardeerde NKBV-vrijwilliger, schrijft de klimmersbond op zijn website. Als voorzitter van de regio Rotterdam zette Vallinga zich in voor de bergsport in het algemeen en de vereniging in het bijzonder. Hij was daarnaast actief als kliminstructeur.
Donderdag is Guido in besloten kring begraven.

Eric Arnold

Eind mei kwam de bekende bergbeklimmer Eric Arnold uit Rotterdam om het leven. Na de top van de Mount Everest te hebben bereikt, bezweek hij op de terugtocht aan vermoedelijk hoogteziekte.