nieuws

Van Bronckhorst: 'Incidenten schaduwkant van deze club'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vindt dat de clubleiding juist heeft gehandeld met de drastische maatregelen tijdens Europese duels van de club. "De leiding heeft de tijd genomen om te kijken wat het beste is, dat hebben ze goed gedaan. Het voelt wel als een nederlaag, voor de club, supporters en spelers. Maar dit is de laatste kans," zegt hij tijdens het wekelijkse perspraatje in de Kuip. "We hebben aantal incidenten gehad de laatste jaren. Dat is een schaduwkant van deze club."
De Rotterdammers spelen zaterdag in eigen stadion tegen stadgenoot Excelsior. "Wij moeten ze niet de kans geven om te counteren. Ik heb de wedstrijden van Excelsior gezien, ze spelen heel compact en goed georganiseerd. En dan er snel uit. Wij moeten vast zijn aan de bal."
Feyenoord is koploper met negen punten uit drie duels en incasseerde zelfs nog geen treffer. "Het is heel degelijk," zegt Van Bronckhorst. "Tegen FC Groningen was het bijna perfect, tegen FC Twente iets moeizamer in de eerste helft en Heracles Almelo is voor ons altijd een moeilijke uitwedstrijd."
Van Bronckhorst denkt snel weer te kunnen beschikken over linksback Miquel Nelom. Hij zal volgende week echt aansluiten bij de wedstrijdselectie. De trainer van de Rotterdammers gaf aan dat Feyenoord niet meer op zoek is naar versterkingen deze transferperiode. De selectie is rond.