nieuws

Feyenoord loot Manchester United en Fenerbahce

Feyenoord speelt in de groepsfase van de Europa League tegen Manchester United, Fenerbahce en Zorya Luhansk. Dat heeft de loting in Monaco zojuist uitgewezen. Feyenoord opent het toernooi met een thuiswedstrijd tegen Manchester United op 15 september. Twee weken later wacht in Turkije Fenerbahce.
Manchester United

Onder leiding van Louis van Gaal had United een teleurstellend seizoen in Engeland en vanwege de vijfde plaats speelt het dit seizoen in de Europa League in plaats van de Champions League. Het team lijkt sterker te zijn met de komst van Zlatan en coach José Mourinho. In 1997 speelde Feyenoord in de Champions League tegen United en verloor het twee keer.
Fenerbahce
Vooral voor Dirk Kuijt is dit een bijzondere loting. Hij speelde de afgelopen jaren in Istanbul. Robin van Persie speelt daar tegenwoordig en komt twee van zijn oude clubs tegen, want behalve bij Feyenoord speelde hij ook voor Manchester United. Dick Advocaat, Cor Pot en Mario Been zitten tegenwoordig in de staf van Fenerbahce.
Zorya Luhansk
Twee seizoenen geleden speelde Feyenoord ook tegen deze club uit Oekraïne. Na een 1-1 in Kiev werd tijdens de return in De Kuip een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. Elvis Manu maakte in blessuretijd de beslissende 4-3, waardoor Feyenoord verder ging. Vanwege de oorlog in Oekraïne speelt de club haar thuisduel in Europa nog altijd elders. Feyenoord zal naar Odessa moeten afreizen.