VERKEER

Scheuren in Lage Erfbrug: wegverkeer bijna maand lang gestremd

De Lage Erfbrug in Rotterdam-Delfshaven
De Lage Erfbrug in Rotterdam-Delfshaven © Google Maps
De Lage Erfbrug in Rotterdam-West is bijna een maand lang afgesloten voor verkeer. Tijdens een inspectie aan de brug over de Delfshavense Schie bleek dat in de hoofddraaipunten van de brug scheuren zichtbaar zijn. Uit nader onderzoek is naar voren gekomen dat die zijn ontstaan doordat de brug te zwaar is voor de constructie.
Sinds woensdagochtend wordt de brug in open stand vastgezet. Deze werkzaamheden duren tot en met 13 februari. De brug is tot die tijd afgesloten voor wegverkeer. Scheepvaartverkeer kan naar verwachting in de loop van woensdag weer onder de brug door. Tramlijn 4 reed in verband met werkzaamheden al een andere route.
De reparatie van de brug begint op 14 februari. Dit kan alleen in gesloten stand, waardoor scheepvaartverkeer twee tot drie weken lang de dupe is. Voor automobilisten en fietsers is de brug dan wel weer gewoon te gebruiken.
De gemeente heeft ter plaatse omleidingsborden geplaatst. Vanaf volgende week kunnen ze gebruik maken van deelfietsen die de gemeente gratis beschikbaar stelt.
De Lage Erfbrug werd gebouwd in 1926. Het huidige brugdeel is geplaatst in 2008. Sindsdien is er niets aan de constructie veranderd.