THEATER

KIJK TERUG: Handhavers waarschuwen Kapsalon Theater in Walhalla; actie om 15:45 uur beëindigd

Joris Lutz treedt op terwijl het haar van het publiek wordt geknipt
Joris Lutz treedt op terwijl het haar van het publiek wordt geknipt © Rijnmond
De cultuurbranche protesteert woensdag tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Zo worden diverse theaters omgedoopt tot 'Kapsalon Theater', waarbij artiesten, cabaretiers en theatermakers tijdens knipbeurten optredens verzorgen. Rijnmond volgt deze actie op de voet.
Theater Walhalla in Rotterdam deed ook mee aan deze landelijke protestdag. Onder andere dit theater was het er niet mee eens dat bepaalde sectoren, zoals kappers, wél open mogen in tegenstelling tot de cultuurbranche. De actie werd niet door elke gemeente gedoogd. Zo had burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam aangekondigd te gaan handhaven wanneer theaters in de stad toch open gaan.
Wethouder Said Kasmi (D66) van Cultuur bracht een bezoekje aan Theater Walhalla. "Ik heb begrip voor de pijn die ze hebben", zegt Kasmi. Toch zal er door de burgemeester gehandhaafd worden, benadrukt hij. "Desalniettemin vond ik het de moeite waard om in elk geval te zeggen dat we horen wat de cultuursector zegt."
Kijk hieronder naar het gesprek tussen wethouder Said Kasmi van Cultuur en Theater Walhalla-directeur Rachèl van Olm. De tekst gaat verder onder de video:
Wethouder Kasmi over protestactie van cultuursector: 'Ik heb begrip voor de pijn'
Rond 14:30 uur kwamen de handhavers langs om een waarschuwing uit te delen. Directeur Van Olm vertelt dat zij een halfuur de tijd kreeg om de protestactie te beëindigen. Van Olm zegt met Kapsalon Theater door te gaan.
De tekst gaat verder onder de video:
Handhaving geeft waarschuwing aan Theater Walhalla
In Rijnmond Vandaag is er ook aandacht voor de landelijke protestactie Kapsalon Theater. De uitzending begint om 17:00 uur en is te zien op TV Rijnmond.