nieuws

'Voor hetzelfde geld zijn het terroristen'

De schrik zit er goed in bij de bewoners van het flatgebouw de Beesdestraat in Rotterdam-Beverwaard. Donderdag bleek er een groep zwaar bewapende criminelen te huizen, die een automatisch vuurwapen bij zich had. De mannen zijn nog niet opgepakt.
Ze vergezelden een medewerker van woningcorporatie Woonbron toen die in het huis wilde kijken of er een hennepkwekerij was. De agenten klopten aan, stoven er zeven mannen uit. Ze lieten een kalasjnikov vallen.
"Ik vind het echt niet normaal", reageert een van de buren. "Ik voel me echt niet meer veilig, eerlijk gezegd. Het is wel een schrik." Begin deze maand was er nog een beroving in de straat.
Een buurman zegt: "Dat ze met kalasjnikovs zwaaien is niet zo prettig, dat hoort ook niet in de buurt. Het is wel beangstigend. Voor hetzelfde geld zijn het terroristen. Maar ik bemoei me er niet mee."
In het huis lagen nog meer wapens. Een hennepkwekerij was er overigens niet. Wel vonden de agenten sporen van drugs. Mogelijk werd er in het huis in harddrugs gedeald. De mannen die wegrenden zijn nog niet gepakt.