112

Brandweer evacueert zo'n honderd bewoners na brand in seniorenflat

Een brandweerman praat vanaf een hoogwerker met een bewoonster
Een brandweerman praat vanaf een hoogwerker met een bewoonster © MediaTV
Alle bewoners van seniorenflat aan de Watertorenweg zijn woensdagmiddag geëvacueerd nadat er brand ontstond in het pand. Een deel van de bewoners moest met een hoogwerker uit hun woning gehaald worden. Eén van hen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De eerste melding van de brand kwam rond 15.15 uur binnen. Meerdere brandweereenheden en ambulances kwamen ter plaatse om de evacuatie in goede banen te leiden. Al snel werd opgeschaald naar een 'grote brand', om zo meer tankautospuiten in te kunnen zetten ter ondersteuning.
Hoewel de brand snel geblust was, stonden de gangen van de flat vol rook. Toen is de brandweer meteen alles gaan ontruimen.
Met een hoogwerker konden de circa 100 aanwezige bewoners uit het pand gehaald worden. Eén persoon is na de evacuatie met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De geëvacueerde bewoners zijn tijdelijk overgebracht naar evenementenhal HAL 4. De brandweer wil het pand eerst grondig controleren op rook voordat zij terug naar huis mogen. "We verwachten dat ze binnen een paar uren weer huiswaarts mogen", zegt de brandweer.
Geëvacueerde flatbewoners in HAL4
Geëvacueerde flatbewoners in HAL4 © Frank Roolaart