LOKAAL

Even na je werk een vaccinatie halen; prikken zonder afspraak bij de GGD

Alexader en Jordy van RTV Dordrecht bij de vaccinatielocatie in Dordrecht
Alexader en Jordy van RTV Dordrecht bij de vaccinatielocatie in Dordrecht © RTV Dordrecht
Op alle drie de vaccinatielocaties van de GGD in onze regio (Dordrecht, Gorinchem en Puttershoek) kun je vanaf maandag je eerste, tweede of boostervaccinatie halen zonder afspraak. En aangezien een deel van de RTV Dordrecht-redactie zijn booster nog moest halen, deden Jordy en Alexander dat graag in de baas z’n tijd.
De GGD vindt het moeilijk te zeggen of het storm gaat lopen. Afgelopen maandag was dat in ieder geval nog niet zo en hadden Jordy en Alexander binnen tien minuten de prik in hun arm. Volgens de GGD was het tot afgelopen zondag in ieder geval wel druk met alle prikafspraken.
Prikken zonder afspraak stond hoog op het verlanglijstje van veel mensen. Het maken van een afspraak via de telefoon of website verliep de laatste weken niet altijd vlekkeloos. En ondanks de afgesproken tijdens was het soms erg druk op de vaccinatielocatie.
Dordrecht is niet de eerste plek waar je terecht kunt zonder afspraak. Twee weken geleden begon de GGD daar al mee in Drachten, Leeuwarden en Venray en biedt de service sindsdien is steeds meer gemeente aan. Als daar tenminste voldoende prikcapaciteit voor is.
Wil je je vaccinatie zonder afspraak laten zetten? Dan moet je wel 18 jaar of ouder zijn en moet het minstens drie maanden geleden dat je je laatste vaccinatie hebt gehaald.
De vrije inloopuren in Dordrecht zijn iedere maandag tot en met vrijdag vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag kun je terecht van 08.00 uur tot 13.00 uur.
Voor de duidelijkheid: onderstaande reportage is niet betaald door de GGD. Vaccineren is een vrije keuze.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl