nieuws

De Guzman verrast met rugnummer 1 bij Chievo

Met zijn overgang van Napoli naar Chievo Verona hoopt Jonathan de Guzman zijn carrière na een verloren seizoen weer nieuw leven in te blazen. De voormalig speler van Feyenoord schept bij de Italiaanse club direct hoge verwachtingen, want hij gaat spelen met een opvallend rugnummer. "Dit was mijn kans om nummer 1 te pakken," zegt hij tegenover RTV Rijnmond.
Het is gebruikelijk dat nummer 1 enkel wordt gedragen door keepers. "Nummer 1 is nooit beschikbaar voor spelers. Je ziet het ook niet vaak. Ik heb alleen Edgar Davids ooit met nummer 1 zien spelen en verder niemand anders. Ik vind het een prachtig nummer", licht De Guzman zijn verrassende keuze toe. "Ik kijk altijd naar nummers als 6, 10 en 33. Nu bleek nummer 1 ineens beschikbaar te zijn."

Belangrijk zijn

Na een goed eerste jaar bij topclub Napoli raakte De Guzman vorig seizoen geblesseerd. In de tweede seizoenshelft werd hij verhuurd aan de uiteindelijke degradant Carpi. Dat was geen succes. "Het was een verloren jaar", vervolgt de geboren Canadees, die in 2014 nog drie keer basisspeler was van het Nederlands elftal op het WK in Brazilië.
PSV en Sporting Lissabon waren eveneens geïnteresseerd in de aanvallende middenvelder, maar Chievo Verona was uiteindelijk het concreetst. "Ze wilden mij graag hebben. Ik zie het als een mooie stap. Mijn doel is om speelminuten te maken en weer belangrijk te worden voor een team", aldus de 28-jarige oud-Feyenoorder.
De Guzman wordt door Chievo voor één seizoen gehuurd van Napoli, waar zijn contract loopt tot medio 2018. Hij speelde in totaal tien jaar bij Feyenoord, waarvan vijf seizoenen in de Rotterdamse hoofdmacht. Daarna droeg hij ook de shirts van Real Mallorca, Villarreal en Swansea City.