nieuws

Toornstra: 'Ik ben gewoon heel blij dat ik speel'

Jens Toornstra heeft zich na zijn moeizame tweede seizoen bij Feyenoord weer terug geknokt. De aanvallende middenvelder is momenteel een vaste waarde in de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst. "In het begin heb ik hier ook prima gespeeld. Het is standaard, maar je moet in jezelf blijven geloven."
De 27-jarige speler begon dit seizoen als 'valse' rechtsbuiten. Door de entree van Steven Berghuis lijkt Toornstra zich te moeten richten op een plaats op het middenveld. "Het kan lastig zijn, maar ik ben op dit moment gewoon heel blij dat ik speel", zegt hij tegenover
RTV Rijnmond
. "Als de trainer mij ergens anders nodig heeft dan probeer ik dat zo goed mogelijk in te vullen. Ik heb er niet van gebaald dat ik niet meer op rechts speel."
Zaterdagavond neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen Excelsior. Het is één van de zes Rotterdamse derby's van dit seizoen. "Het is pas sinds ik bij Feyenoord speel dat ik derby's speel. Wij moeten na negentig minuten wel met drie punten staan. Dat is hetzelfde als alle andere wedstrijden", vervolgt Toornstra.
Met acht doelpunten voor en nul doelpunten tegen staat Feyenoord er goed voor. "We zijn pas net begonnen, maar als je aan het eind van de rit weinig tegendoelpunten hebt dan heb je een grote kans op een goede klassering. Laten we dat maar zo lang mogelijk vasthouden. Al kan Excelsior ook zomaar scoren."