nieuws

Stadsbeheer: beschilderen elektriciteitshuisjes stopt niet

Elektriciteitshuisjes in Rotterdam worden komende tijd gewoon beschilderd. Dat heeft Stadsbeheer zaterdag gegarandeerd naar aanleiding van eerdere berichtgeving van RTV Rijnmond.
Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte) maakte
bekend dat hij tien elektriciteitshuisjes wil laten beschilderen. Hij vindt namelijk dat de grauwe grijze huisjes wel een vrolijkere uitstraling kunnen gebruiken.
Die aankondiging was een klap in het gezicht van kunstenares Vera Harmsen, zei ze tegen TV Rijnmond. Zij nam jarenlang de beschildering van elektriciteitshuisjes van Stedin in onder meer Prins-Alexander, Ommoord en Zevenkamp voor haar rekening.
Twee jaar geleden kreeg ze echter te horen dat Stadsbeheer haar contracten daarvoor niet meer wilde verlengen. Haar kunstwerken zouden graffiti aantrekken. Sindsdien mocht ze alleen nog kabelkastjes van Ziggo onder handen nemen.
Harmsen begreep er dan ook niks van dat wethouder Eerdmans een maand geleden aankondigde dat er weer elektriciteitshuisjes worden beschilderd in Prins-Alexander.
Stadsbeheer heeft laten weten dat ze contact opneemt met Harmsen om onduidelijkheden uit de weg te ruimen. "Het is niet zo dat we de ene maand beslissen dat we de huisjes gaan beschilderen en de andere maand niet meer. Het plan van wethouder Eerdmans om ze te beschilderen gaat daarom gewoon door", laat een woordvoerster weten.