MARATHON ROTTERDAM

Marathon Rotterdam strikt Kipserem: complete podium 2021 van start in april

Marius Kipserem na zijn overwinning in Rotterdam in 2016
Marius Kipserem na zijn overwinning in Rotterdam in 2016 © Rijnmond
Marius Kipserem doet in april mee aan de 41ste editie van de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil over drie maanden het parcoursrecord heroveren. Dat record raakte hij afgelopen jaar kwijt aan de Belg Bashir Abdi.
Kipserem was al twee keer de snelste in Rotterdam, in 2016 en 2019. Drie jaar geleden won hij de marathon op grootste wijze. Na 35 kilometer ging hij er alleen vandoor en finishte onbedreigd in een parcoursrecord van 2.04.11 uur. Drie jaar eerder stapte hij als outsider uit de schaduw van de favorieten en was zijn tijd van 2.06.11.
In oktober raakte Kipserem zijn parcoursrecord dus kwijt aan Abdi, die een Europees record van 2.03.36 liep, de snelste tijd ooit in Nederland gelopen. Kipserem evenaarde zijn persoonlijk record, maar kwam niet verder dan de tweede plaats (2.04.04).

Top-3 van 2021 in Rotterdam

Eerder legde de NN Marathon Rotterdam toplopers Abdi Nageeye en titelverdediger Bashir Abdi al vast voor de editie van 2022. Daar komt naast Kipserem ook Dawit Wolde nog bij. Het hele complete podium van de vorige editie start daarmee ook op 10 april weer in Rotterdam. Als vijfde topper presenteert de organisatie Kiprop Reuben Kipyego (25). De Keniaan heeft een persoonlijk record van 2.03.55 achter zijn naam.

'Nog meer allure'

Remco Barbier, directeur van de NN Marathon Rotterdam: “Nadat we eerder al Abdi Nageeye en Bashir Abdi konden presenteren, krijgt het deelnemersveld met de komst van Kipserem, Wolde en Kipyego nog meer allure. Ik verwacht een spannende en zeer snelle race. Inspirerend voor andere deelnemers die zichzelf op ons snelle parcours op hun eigen niveau willen overtreffen.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl