nieuws

Barendrecht in extremis naast Katwijk

In de tweede divisie is Barendrecht ternauwernood ontsnapt aan de tweede nederlaag van het seizoen. Op het eigen Sportpark de Bongerd werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen hoogvlieger Katwijk. Het betekende het tweede punt voor de Barendrechters.
Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg verdiend op achterstand. Na een snel genomen vrije trap was het Mike van den Ban die keeper Marc van Splunter verschalkte. Toch kwam Barendrecht al vrij snel op gelijke hoogte. Tim Eekman benutte een strafschop nadat Melvin Winterberg werd neergehaald: 1-1.
Na ruim een uur spelen kwamen de bezoekers weer aan de leiding via een puntertje van Marciano Mengerink. Uiteindelijk bezorgde Ramy Salem de ploeg van trainer Adrie Poldervaart alsnog een punt. Nadat hij eerder al dichtbij een doelpunt was kopte hij in blessuretijd een vrije trap binnen. Bas Mourits speelde zijn honderdste wedstrijd voor Barendrecht.
Excelsior Maassluis wist op hetzelfde niveau eveneens niet te winnen. In de thuiswedstrijd tegen het GVVV van oude bekende John de Wolf kwam de amateurkampioen van afgelopen seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Namens de Maassluizers was Daan Smith op aangeven van Kevin Vink trefzeker.
Jong Sparta speelde ook gelijk. Op bezoek bij HHC Hardenberg werd het 0-0. Op de ranglijst staan de Rotterdammers veertiende, één plaats onder Barendrecht. Excelsior Maassluis bezet de negende plaats van de tweede divisie.

Derde divisie

Capelle kende in de derde divisie een uitstekende middag. De ploeg won het uitduel met Jong Almere City FC door goals van Bram de Bruin en Rutger de Bos met 2-0. Met diezelfde cijfers was ASWH zaterdag te sterk voor Jong FC Groningen. In het Hoge Noorden waren Peter Verhoeve en Shabir Isoufi trefzeker.
SteDoCo uit Hoornaar kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij DVS '33 in Ermelo. In de stand blijft de club daardoor zestiende. Capelle en ASWH draaien allebei bovenin mee en zijn samen met Odin 59 en FC Lisse gedeeld koploper.

Hoofdklasse A

In de hoofdklasse A stond de regioderby tussen Zwaluwen en Spijkenisse op het programma. De thuisploeg uit Vlaardingen stond vlak na rust nog met 3-0 voor door goals van Leon Krznaric, Nick Rutten en een eigen doelpunt, maar de leiding werd alsnog uit handen gegeven.
Marvin van der Pluijm bracht Spijkenisse vlak na de derde tegengoal terug in de wedstrijd. In de slotfase waren het Michael van Dommelen (penalty) en opnieuw Van der Pluijm die voor de 3-3 zorgden. De laatste treffer van Van der Pluijm viel in de laatste minuut.
RVVH won in dezelfde competitie met 4-3 van Jodan Boys en staat tweede. Sliedrecht en Smitshoek gingen met respectievelijk 1-3 en 3-2 onderuit tegen Argon en Noordwijk.
Radio Rijnmond was zaterdag van de partij bij Barendrecht - Katwijk en Zwaluwen - Spijkenisse. Beluister in de bijlagen de reacties na afloop.