nieuws

Cricket: VOC moet degradatie-duels spelen

Cricket
Cricket
VOC is er niet in geslaagd zich rechtstreeks te handhaven in de topklasse van de Nederlandse cricketcompetitie. De Rotterdammers leden zaterdag tijdens de laatste speelronde van de degradatiepoule een zeer pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent VRA en zijn nu veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatie-duels.
In Amsterdam zette VOC zaterdag tegen VRA het beschamende aantal van 39 runs op het scorebord. Voor de thuisclub was het daarna een koud kunstje het duel winnend af te sluiten. VRA won de wedstrijd met 8 wickets. Door het verlies is VOC als achtste en laatste geëindigd in de topklasse.
De club uit Schiebroek moet het nu in een best-of-three serie opnemen tegen VVV Amsterdam, dat derde werd in de hoofdklasse. De winnaar van die serie (die zondag begint) speelt volgend seizoen op het hoogste niveau. Omdat de topklasse volgend seizoen met twee clubs wordt uitgebreid zijn HBS en Punjab als de nummers één en twee van de hoofdklasse automatisch gepromoveerd.
In de top van de topklasse wordt zondag in Amsterdam begonnen met de finale om de landstitel tussen het Schiedamse Excelsior'20 en Dosti United. In deze best-of-three serie worden het tweede en eventuele derde duel op zaterdag 3 en zondag 4 september in Schiedam gespeeld.
De andere Schiedamse club Hermes DVS kwam zaterdag ook in actie. Het duel met HCC uit Den Haag ging nergens meer om. Hermes noteerde 153 runs. HCC wist dat aantal te overtreffen en won met 7 wickets.