nieuws

Keijser: 'Blij dat ik het heb waargemaakt'

Roeister Marieke Keijser werd afgelopen vrijdag wereldkampioene -23 jaar in de lichte skiff. Dat deed de Rotterdamse op de Willem Alexanderbaan. Alleen goud telde voor het talent op dit WK in eigen land en stad. "Ik zou niet weten hoe ik mezelf aan had moeten kijken als ik niet had gewonnen, dus moest ik het maar gewoon doen," zegt ze.
Keijser heeft genoten van het WK, dat zondag werd afgesloten. "Heel gaaf om dit mee te maken in eigen land, op je eigen baan. De sfeer was goed en het weer zat ook mee. Ik ben zelf blij dat ik het heb waargemaakt, iedereen had het erover, maar je moet het maar wel even doen."
Uiteraard droomt ook Keijser van de Olympische Spelen. "Ilse Paulis werd in 2014 nog wereldkampioene -23 jaar en zij is nu Olympisch kampioene. Zij is wel een voorbeeld. Elke medaille is er één en een extra ervaring," aldus Keijser, die niet durft te zeggen of goud op de Spelen voor haar ook mogelijk is in de toekomst. "Geen idee, moeten we nog maar zien. Ik ga ervoor, blijf lekker trainen. Dat is het belangrijkste. Ik lig goed op schema, maar er kan nog van alles gebeuren."