nieuws

Van Hanegem: 'Wie Ziyech haalt wordt kampioen'

Willem van Hanegem hoopt nog altijd dat Feyenoord zich gaat versterken met Hakim Ziyech. Hoewel de transferdeadline nadert, speelt de creatieve middenvelder nog steeds voor FC Twente. Het lijkt er echter op dat Ajax de Marokkaan zal aantrekken.
"Het is vrij snel om te zeggen, maar de club die hem binnenhaalt wordt kampioen", voorspelt Van Hanegem in de voetbaltalkshow
FC Rijnmond
. "Het zou geweldig zijn als dat Feyenoord zou zijn. Hij is een speler die veel mogelijkheden heeft om te scoren en doelpunten zelf voor te bereiden. Ik heb in Nederland niet één zo'n speler gezien."
Desondanks kent Feyenoord ook zonder Ziyech een uitstekende competitiestart. De Rotterdammers staan na vier wedstrijden zelfstandig aan kop. "Dat zegt niets. Vorig jaar begonnen ze ook goed. Dat was qua puntenaantal geweldig, maar niet qua spel", vervolgt de oud-speler van Feyenoord en het Nederlands elftal.
Van Hanegem: "Nu zie ik aardige spelers. Ik ben blij met onze rechtsbuiten Berghuis, die gelukkig weer op zijn normale plaats staat. Toen hij op rechts ging spelen ging het gelijk een stuk beter. Toen was hij ook in staat om geweldige steekballen te geven. Dat miste je bij Feyenoord."