POLITIE

Pakketbezorger (25) raakt oog kwijt na aanval met hamer vanuit het niets

De hamer waarmee is geslagen
De hamer waarmee is geslagen © Politie
Een 25-jarige pakketbezorger is zijn oog kwijtgeraakt nadat hij werd aangevallen met een hamer. De dader is nog voortvluchtig, en het slachtoffer en de politie hebben nog geen idee waarom een wildvreemde vanuit het niets toesloeg.
Niks wijst erop dat de postbezorger de verdachte kent. Op dinsdagavond 28 december rond 22:00 uur rijdt de DPD-postbezorger door Rotterdam-Zuid om een pakket op te halen. Op de Kruising van de Kaapstraat en de Goede Hoopstraat stopt hij, waarna een wild gebarende man het portier opentrekt. De man begint de pakketbezorger te slaan; twee van zijn voortanden breken af.
Er volgt een worsteling. De man probeert de postbezorger eerst te steken met een mes, daarna slaat hij de bezorger met een hamer in zijn gezicht. De koerier weet de hamer uiteindelijk af te pakken en slaat de vluchtende aanvaller een paar keer op zijn rug. Eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat het oog van het slachtoffer kapot is. Hij zal zijn leven blind zijn en het oog is inmiddels operatief verwijderd.
En de dader? Die is spoorloos. Het zou gaan om een man tussen de 25 en dertig jaar oud, van ongeveer één meter tachtig en een algeheel tenger postuur.
Bureau Rijnmond besteedde aandacht aan deze zaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl