nieuws

Brandweer demonstreert tijdens Wereldhavendagen

Brandweer komt al tien weken in actie voor een beter pensioen
Brandweer komt al tien weken in actie voor een beter pensioen
De brandweer voert komend weekend actie tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam voor een beter pensioen. Met een publieksvriendelijke actie willen brandweerlieden laten zien dat ze hun werk niet tot op hoge leeftijd kunnen volhouden, omdat dat te zwaar is.
Tijdens de actie kunnen bezoekers op de Wilhelminapier op een speciaal terrein brandweeroefeningen doen. Zo kunnen ze verzwaarde poppen van de ene naar de andere kant slepen en met brandweerslangen spuiten.
Eerder met pensioen
Brandweerkorpsen uit het hele land voeren al tien weken actie, omdat het vroegpensioen wordt afgeschaft. De brandweer en vakbond FNV Overheid zijn het daar niet mee eens, omdat het werk fysiek en mentaal erg belastend is.
Zondagsdiensten
Brandweerlieden draaien alleen zondagsdiensten, waardoor ze alleen uitrukken voor grote meldingen. Ook houden ze demonstraties om het publiek te laten zien waar ze allemaal mee te maken krijgen tijdens hun werk.

Dat is dus ook het geval tijdens de Wereldhavendagen. De actie heeft geen gevolgen voor de inzet van de brandweer. Brandweerlieden uit heel Nederland komen naar Rotterdam, waardoor er genoeg mensen thuisblijven voor spoedmeldingen.