nieuws

Cor Pot: 'Feyenoord heeft gewoon een goede ploeg'

De competitiestart van het Turkse Fenerbahçe, tegenstander van Feyenoord in de Europa League, is erg matig. Na de 1-0 nederlaag vorige week tegen Istanbul Basaksehir speelde de ploeg van Dick Advocaat, Cor Pot en Mario Been zondag thuis met 3-3 gelijk tegen Kayserispor.
Volgens Rotterdammer Cor Pot, assistent-trainer bij Fenerbahçe, is er nog geen reden tot paniek. ''Het komt allemaal wel goed. Daar ben ik niet zo bang voor. Het heeft nog even tijd nodig. We hebben ook nog nauwelijks kunnen trainen, omdat we alleen maar wedstrijden hebben gespeeld. Twee in de Europa League en twee in de competitie'', aldus Pot.
Afgelopen vrijdag werd bekend dat Feyenoord een van de tegenstanders is van Fenerbahçe in de groepsfase van de Europa League. In poule A gaan Manchester United, Feyenoord, Fenerbahçe en Zorya Luhansk met elkaar de strijd aan. ''Ik denk dat het een geweldige loting is. Eigenlijk zijn het naast Zorya Luhansk allemaal Champions League waardige clubs. Al moet je voor Zorya Luhansk ook uitkijken. Het is een zware loting. Het is natuurlijk erg leuk, omdat Robin van Persie, Dick Advocaat, Mario Been en ik een Feyenoord-achtergrond hebben'', aldus Pot vanuit Instanbul.
Volgens Pot is Manchester United de topfavoriet om door te gaan en zullen Feyenoord, Fenerbahçe en Zorya Loegansk ervoor moeten knokken. ''Als je tegen Manchester United een puntje zou kunnen pakken heb je het al goed gedaan'', zegt Pot tegenover RTV Rijnmond.
Bij Fenerbahçe is oud-Feyenoorder Robin van Persie na een lichte blessure op de weg terug en heeft Van Persie het weer erg naar zijn zin in Istanboel. ''Robin is hartstikke blij dat wij zijn gekomen en hij heeft er echt plezier in. Zondag viel hij goed in en afgelopen donderdag heeft hij tegen Grashoppers 65 minuten gespeeld. Het gaat gelukkig goed met hem'', aldus Pot.
Vanuit Istanboel volgt Pot de verrichtingen van Feyenoord op de voet en de koppositie van de Rotterdammers verrast hem niet. ''Het is een heel sterke en stabiele ploeg. Nu Elia is weggevallen komt Berghuis erbij. En Toornstra doet het erg goed. Feyenoord is gewoon een goede ploeg'', zegt de voormalig bondscoach van Jong Oranje.