nieuws

Efe Erdem in Live uit Lloyd

Het achtste seizoen van Live uit Lloyd start maandag met de Turkse componist, trombonist en jazzmuzikant Efe Erdem en zijn kompanen. De in Rotterdam geschoolde en woonachtige Efe Erdem was eerder te gast met Re:Freshed Orchestra en Hipnotik Orchestra. Nu is er een eerste soloplaat; de EP First Kiss.
Efe Erdem
(1989) besloot in in 2008 te vertrekken naar
Rotterdam
. Na het succesvol afsluiten van zijn studie aan de Hacettepe Conservatorium in Ankara, kiest hij ervoor om zijn studie te vervolgen op de klassieke trombone afdeling van
Codarts
in de Maasstad als leerling van Bart van Lier en Ilja Reingoud.
In 2012 sluit hij deze studie succesvol af. Hij speelt op vele festivals, en is veelvuldig te horen op de radio en te zien op tv. Als onderdeel van het Rotterdams collectief: Re:Freshed Orchestra heeft hij op podia gestaan als North Sea Jazz, Noorderslag, North Sea Round Town. Hij speelt als sessiemuzikant ook met artiesten als Doe Maar en Ladies of Soul. Begin 2017 zal zijn eerste complete album verschijnen en kan hij onder zijn eigen naam op de grote festivals gaan spelen. Een uniek talent!
Donderdag 1 september speelt Efe Erdem live in jazzcafé Dizzy in Rotterdam. Aanvang 22 uur. Luister je daarna of de volgende dag maar naar Live uit Lloyd, online.
InLive uit Lloyd met: Efe Erdem: trombone, Simone Cesarini: gitaar, Marco Apicilla: toetsen, Glenn Gaddum Jr.: bass, Sebastiaan Cornelissen: drums en Velican Sagun: percussie.