nieuws

Philips investeert in India

Logo Rijnmond InZaken
Logo Rijnmond InZaken
Philips breidt zijn productie in India de komende drie jaar stevig uit. Dat bevestigde het technologiebedrijf maandag na berichtgeving in Indiase media.
De hogere productie in India is bestemd voor de binnenlandse markt. Nu wordt ongeveer de helft van de consumentenapparatuur die Philips in India verkoopt lokaal geproduceerd, dat aandeel moet richting driekwart. Daarbij wordt Philips geholpen door maatregelen van de Indiase regering, die de productie in eigen land wil stimuleren.
Een woordvoerder van Philips liet weten dat de uitbreiding van de productie in India niet ten koste gaat van fabrieken in andere landen. Hij ging niet in op de bedragen die met de uitbreiding van de productie zijn gemoeid.
Philips verkoopt in India onder meer verzorgingsproducten zoals haarföhns en keukenapparatuur van het lokaal bekende merk Preethi. Dat in 2011 door Philips overgenomen bedrijf levert krachtige mixers, die geschikt zijn voor het maken van curry's.
Het concern maakt ook professionele apparaten voor de zorgsector in India, maar die tak valt buiten het besluit om de lokale productie op te voeren.