nieuws

Bulaid maakt zich op voor gekte in China

Rotterdammer Ilias Buliad vecht op 1 oktober één van de meest bijzondere wedstrijden uit zijn nog prille loopbaan. Er zitten dan 60.000 toeschouwers bij een kickboksevenement in China en daarmee wil de organisatie het Guinness Book of Records halen.
Bulaid verhuisde een jaar geleden van Den Bosch naar Rotterdam om nog beter te worden. Hij is al die keer wereldkampioen in het lichtgewicht van de bond Enfusion en eerder dit jaar was hij finalist bij de K1-Max: "Het verschil tussen de twee steden is echt enorm. Behalve dat er in Rotterdam een aantal toptrainers zitten, vind ik het ook gewoon een leuke stad. Mijn vrouw studeert aan de Erasmus Universiteit, dus de keuze om te verhuizen was snel gemaakt."
De 21-jarige Bulaid is een groot talent, die al heel vroeg begon met kickboksen. ''Mijn vader trok me als kleine jongen al mee naar de sportschool, omdat hij vond dat er mij wat respect en discipline bijgebracht moest worden. Hij had verwacht dat ik een pak slaag zou krijgen en dat ik met mijn staart tussen m'n benen weer naar huis zou komen. Maar dat ging een heel andere kant uit", lacht Bulaid.