FEYENOORD

Willem van Hanegem Trofee naar Manon Melis voor werk als coördinator Vrouwenvoetbal bij Feyenoord

Manon Melis krijgt haar Willem van Hanegem Trofee uit handen van Frank Arnesen
Manon Melis krijgt haar Willem van Hanegem Trofee uit handen van Frank Arnesen © Rijnmond
Manon Melis heeft vrijdag de negende Willem van Hanegem Trofee in ontvangst genomen. Melis kreeg de trofee uit handen van technisch directeur Frank Arnesen, op trainingscomplex Varkenoord, als beloning voor haar inzet voor de vrouwen van Feyenoord.
"Ik voel me echt heel blij, bijzonder dat ik deze prijs heb gewonnen", reageert Melis. "Er spreekt heel veel waardering uit. Het zijn bijzonder leuke, maar ook pittige jaren geweest om het vrouwenvoetbal op te zetten bij Feyenoord. Heel mooi om dan zo'n prijs te ontvangen."
Melis kreeg haar prijs voor de wedstrijd tussen Feyenoord Vrouwen en vv Alkmaar. Tekst gaat verder onder de video.
Manon Melis ontvangt Willem van Hanegem Trofee voor werk als coördinator Vrouwenvoetbal bij Feyenoord
Feyenoord Vrouwen is, grotendeels dankzij het werk van Melis, sinds dit seizoen actief op het hoogste niveau, en stond zelfs even bovenaan in de eredivisie. Bovendien werd Ajax in de eerste Klassieker bij de vrouwen ooit op het eigen Varkenoord met 4-1 verslagen. Op dit moment staat Feyenoord vierde in de competitie.
In 2014 is de trofee, die bestaat uit een bronzen beeld, in het leven geroepen als cadeau voor de toen 70-jarige Willem van Hanegem. Personen die zich buitengewoon hebben ingezet voor Feyenoord komen in aanmerking voor de prijs. Van Hanegem zelf, Henk van der Stoep, Jan Mastenbroek, Maup Martens, Pim Blokland, Jeroen Ibelings, Peggy Calicher en Gerard Meijer gingen Manon Melis voor.