nieuws

Cel en TBS geëist voor doodschieten Schiedammer

Rechercheurs doen onderzoek in het portiek
Rechercheurs doen onderzoek in het portiek
Justitie heeft in hoger beroep zeven jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 40-jarige Schiedammer voor het doodschieten van een 26-jarige man. De fatale schietpartij vond plaats op 11 februari 2014 in een portiek aan de Van Heuven Goedhartstraat in Schiedam.
De schutter ging toen met een doorgeladen vuurwapen naar het huis van het slachtoffer. Na een discussie over een partij explosieven, keerde de 26-jarige man terug naar zijn woning en trok de deur achter zich dicht. Niet al te lang later schoot de dader door de voordeur heen.

Dodelijk geraakt

Het slachtoffer werd in de hal geraakt en stierf ter plekke aan zijn verwondingen, te midden van zijn ouders en broer die in dezelfde woning aanwezig waren.
De schutter ging in beroep tegen de straf van de rechtbank, die hem anderhalf jaar geleden veroordeelde tot zeven jaar cel en TBS met dwangverpleging.
Het Pieter Baan Centrum heeft het advies gegeven om TBS met voorwaarden op te leggen. Deze lichtere vorm van TBS heeft ook tot gevolg dat de rechter 'slechts' maximaal vijf jaar celstraf kan opleggen.
Justitie houdt vast aan TBS met dwangverpleging en een langere celstraf: ''De verdachte moet zich bewust zijn geweest dat de kans groot was dat de kogel de deur zou doorboren, het slachtoffer zou raken en daarbij dodelijk letsel zou kunnen veroorzaken.''