VERKEER

Dronken man knalt op vangrail, rijdt naar huis en verstopt zich onder de dekens

De zwaar beschadigde auto
De zwaar beschadigde auto © Politie
Een dronken man heeft donderdagnacht zijn auto half aan gort gereden op de A20 ter hoogte van Prins Alexander. Toch slaagde hij erin om naar huis te rijden, waar de politie hem uiteindelijk onder de dekens aan trof. De man zelf is niet gewond geraakt.
De politie ontving de melding dat een auto op de A20 tegen de vangrail zou zijn gereden. Toen de agenten arriveerden vonden zij allerlei auto-onderdelen op de rijbaan, zoals de volledige voorbumper, koplampen en kentekenplaat. De auto en de bestuurder bleken echter spoorloos.
De kentekenplaat maakte het voor politie gemakkelijk om het adres van de automobilist te achterhalen. Daar troffen zij een zwaar beschadigde auto aan, die volgens de politie 'netjes achteruit was ingeparkeerd'. De man weigerde open te doen. Toch moest er iemand thuis zijn, want het licht brandde in de slaapkamer. De politie opende de deur en vond de man onder de dekens in bed.
De man is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op het bureau werd de man getest: hij had teveel alcohol en drugs gebruikt.