nieuws

Derksen: 'Opgeruimd staat netjes'

Johan Derksen kijkt niet gek op van de chaos binnen de KNVB. "Ik ben helemaal niet verbaasd. Er zitten allemaal verkeerde clowns op de verkeerde stoelen. Dit lag in de lijn der verwachtingen. Die Bert van Oostveen heeft er één grote puinhoop van gemaakt", aldus de voetbalanalist.
Het Nederlands elftal speelt donderdag in Eindhoven een oefenwedstrijd tegen Griekenland en treedt dinsdag aan tegen Zweden, voor de eerste WK-kwalificatiewedstrijd. "Van Oostveen verlaat het zinkende schip", steekt Derksen van wal. "Die man heeft nog nooit gefunctioneerd. Hij had nooit aangesteld mogen worden. Hij heeft alles wat-ie moest doen verkeerd gedaan."
Over de aanstelling van Gijs de Jong als vervanger is de analist van Voetbal Inside allerminst te spreken. "We krijgen precies wat we gehad hebben. De KNVB schreeuwt om een directeur die gepokt en gemazeld is in het betaalde voetbal."

Marco van Basten

Assistent-bondscoach Marco van Basten gaat de KNVB binnenkort verlaten. Hij is tot uiterlijk de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van dit jaar, op 13 november tegen Luxemburg, de rechterhand van Danny Blind. Van Basten heeft aangegeven in gesprek te zijn met de wereldvoetbalbond FIFA. "Opgeruimd staat netjes zou ik zeggen. Van Basten had nooit aangesteld moeten worden. Hij is hopeloos mislukt als trainer-coach. Hij is ooit bij het Nederlands elftal gekomen zonder enige ervaring en toen is-ie gered door een paar goede spelers die er wel eens een inschoten", aldus Derksen.
Volgens Derksen duurt het niet lang voordat Danny Blind opstapt als bondscoach. "Het is kwestie van tijd. Blind kan alleen gered worden door goede resultaten. Hij wordt ook niet geremd door enige kennis van zaken. Blind presteert het onmogelijke door het nog slechter te doen dan Hiddink."
"Het is één grote puinhoop. Gullit zou komen maar komt nu ook niet. Van Oostveen heeft ook nog een technisch-directeur aangesteld die volkomen ongeschikt is, Hans van Breukelen. Gullit is als trainer ook mislukt, maar is wel een goed boegbeeld voor de KNVB. Zet daar twee goede veldtrainers bij als Jan Wouters en Fred Rutten. Dan ben je volledig uit de brand", besluit Derksen.