nieuws

Zanger Meat Loaf op 1 maart in Rotterdam

Kaartverkoop begint op 9 september
Kaartverkoop begint op 9 september
Popzanger Meat Loaf geeft op 1 maart een concert in Ahoy Rotterdam. De 68-jarige Amerikaan is vooral bekend van de lp Bat Out of Hell, met daarop de hit Paradise by the Dashboardlight.
Van het album uit 1977 werden 43 miljoen exemplaren verkocht. Het staat nog steeds in de top vijf van bestverkochte platen ooit.
De kaartverkoop voor het concert van Meat Loaf begint op 9 september.
Rond de tournee van de zanger komt een nieuw album van hem uit: Braver Than We Are. Hij werkte daarvoor weer samen met zijn vriend en ontdekker Jim Steinman.
Optredens van Meat Loaf (vertaling: gehaktbrood) verlopen niet altijd even vlekkeloos. De zanger heeft astma en soms een zuurstofmasker nodig om op de been te blijven.
Een maand geleden stortte hij nog in tijdens een concert in Edmonton, Canada. Het publiek moest de zaal verlaten en Meat Loaf werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
In 2007 zou de zanger ook naar Ahoy komen. Maar dat optreden werd afgelast. Hij was dat jaar wel te zien in de Amsterdamse Heineken Music Hall.
Drie jaar geleden kondigde Meat Loaf aan dat hij zou stoppen. Het reizen werd hem te veel, zei hij. Maar van stoppen is het nog steeds niet gekomen.