nieuws

Krijsende Krengen's Erasmusbrug-aubadelied

De Erasmusbrug is 6 september jarig en dat zullen weten ook, want dat 20 jarig jubileum wordt vanaf komend Wereldhavenweekend omstandig gevierd.
In de nok van de karakteristieke Zwaan, waar Danny de Munk op de piloontop ooit tijdens de Mattheus Passion gekruisigd werd, neemt RTV Rijnmond nu met mijmerend tout-bekend Rotterdam een talkshow op.
Ooit is er ook een heus Erasmusbruglied gecomponeerd door Wil Hazebroek, vooraanstaand lid van het anarcho-vrouwenkoor de Krijsende Krengen, maar van de officiele aubade bij de in gebruiknemingsrites door de toendertijdse Koningin Beatrix en gewezen burgemeester Bram Peper zijn daar vreemd genoeg nooit opnames van gemaakt.
Twee decennia na dato komt daar dan nu eindelijk verandering in, want de overgebleven al dan niet alleenstaande, zittende, hangende en gaande Krijsende Krengen-koorleden, gooien op zaterdag 3 september bij de Erasmusbrug-expo-opening in de Kunsthal en op dinsdag 6 september half zeven alles uit volle borsten in de reprise.
Met 2 Kralingse Krengen te weten Annemarie Westerveldt en Margriet van Gelder-Donker zet Jack Kerklaan in de aanloop alvast de eerste aubade-toonzet-timbres aan......