nieuws

Ooit in Lloyd met Jeffrey Foucault & Caitlin Canty (USA)

Dinsdagavond hoor je Ooit in Lloyd met te gast de Amerikaan Jeffrey Foucault. Een opname uit december 2014 maar tijdloos mooi. De voor vandaag geprogrammeerde band moest vanwege trieste familieomstandigheden de gig afzeggen. Gelukkig hebben we een fraai archief...
Jeffrey Foucault
is een jonge man met een oude ziel, de bekende singer-songwriter uit Wisconsin, is met zijn warme, intrigerende en uitdagende rootsmuziek zeer geliefd bij het Americana-publiek. Hij maakt muziek die modern is, maar ook tijdloos, en laveert tussen blues en country.
Zijn grote inspirators zijn Townes van Zandt en John Prine, die met hun teksten de essentie van de Amerikaanse folk en blues weergeven. Dat vormt bij hem de basis en loopt als een rode draad door alles wat hij tot nu toe schreef. Jeffrey heeft al meerdere albums op zijn naam staan, zonder uitzondering juweeltjes. Mét of zonder zijn band Cold Satellite.
In 2001 verscheen zijn debuutalbum Miles from the Lightning. Sindsdien bracht hij nog acht platen uit. De laatste, Cavalcade uit 2013, nam hij op met zijn gelegenheidsband Cold Satellite. Daarmee was hij in 2012 ook al eens te gast in Live uit Lloyd!
Tijdens deze 2014-tour laat Jeffrey zich bijstaan door zijn vaste drummer Billy Conway van de legendarische alternatieve band Morphine en singer-songwriter Caitlin Canty uit de USA.
In 2015 kwam Jeffrey Foucault met een nieuwe album: Salt as Wolves. In Live uit Lloyd een voorproefje...mét als verrassing een bonussong, een zesde song dus!

Jeffrey Foucault – zang en gitaar, Billy Conway – drums & Caitlin Canty – zang en gitaar.

PODCAST - TERUGLUISTEREN EN DOWNLOADEN