FC DORDRECHT

Eerste divisie: FC Dordrecht boekt grootste zege in bijna zes jaar tijd, Excelsior onderuit bij Jong PSV

Stijn Meijer schiet FC Dordrecht op 0-2 tegen Jong FC Utrecht
Stijn Meijer schiet FC Dordrecht op 0-2 tegen Jong FC Utrecht © VK Sportphoto - Mischa Keemink
FC Dordrecht heeft vrijdagavond ook de derde wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Na Helmond Sport en Jong AZ werd nu Jong FC Utrecht verslagen. Het werd liefst 0-4 op Zoudenbalch. Daarmee verlaat Dordrecht de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.
Na een fel begin in Utrecht kwam FC Dordrecht al binnen vijf minuten op voorsprong, via een kopgoal van verdediger Tione van Huizen. Tien minuten later verdubbelde Stijn Meijer de voorsprong met zijn achtste van het seizoen. Ersin Zehir, deze winterse transferperiode op huurbasis overgekomen van Antalyaspor, zorgde met een hard schot in de kruising voor rust al voor de beslissing.
In de tweede helft ging Jong Utrecht op zoek naar aansluiting, maar onder anderen Dordrecht-doelman Liam Bossin wist die te voorkomen. Feyenoord-huurling Christian Conteh zorgde in blessuretijd met zijn tweede treffer van het seizoen nog voor de 0-4. De laatste keer dat FC Dordrecht een competitiewedstrijd met die cijfers won, was op 8 april 2016.
Door de derde overwinning uit drie wedstrijden dit jaar draagt FC Dordrecht het stokje van hekkensluiter voorlopig over aan Almere City.

Averij voor Excelsior

Excelsior heeft vrijdagavond met ruime cijfers verloren van het in vorm verkerende Jong PSV. In Eindhoven gingen de Rotterdammers met 3-0 onderuit. Daarmee ziet Excelsior de achterstand op koploper FC Volendam verder oplopen.
Eigenlijk kwam Excelsior er in Eindhoven geen moment echt aan te pas. De beloften van PSV creëerden kans op kans, en moesten uiteindelijk een klein uur wachten op de verdiende openingstreffer. Die kwam op naam van Feddy Leysen. Tien minuten later zorgde Johan Bakayoko meteen voor de 2-0 en daarmee een voorschot op de beslissing.
De echte beslissing viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Na voorbereidend werk van Bakayoko zorgde Mohammed Nassoh voor de eindstand van 3-0.