nieuws

Faik voor twee seizoenen naar Excelsior

Hichem Faik in het shirt van Excelsior (Bron: clubwebsite Excelsior)
Hichem Faik in het shirt van Excelsior (Bron: clubwebsite Excelsior)
Hicham Faik speelt de komende twee seizoenen in het shirt van Excelsior. De 24-jarige middenvelder trainde in de voorbereiding al enkele weken met de selectie van de Kralingers mee en sluit woensdag definitief aan.
De afgelopen twee seizoenen speelde Faik in Kerkrade voor Roda JC. Aanvankelijk trainde hij vanaf eind juli mee om zijn conditie op peil te houden. In afwachting van een nieuwe club sloot hij aan in Rotterdam. Afgelopen week was hij in Italië, waar hij bijna rond was met US Salernitana 1919, dat uitkomt in de Serie B. "Ik zag echter al snel dat het voetbal wat ze daar spelen niet bij mij past. Financieel was het misschien een goede stap geweest, maar het voelde niet goed", aldus Faik op de clubwebsite van Excelsior.
De middenvelder hield goed contact met Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag en zodoende kwam het alsnog tot een overeenkomst. "Ik wilde het liefst in de eredivisie blijven, maar als een Italiaanse club jou wil hebben, moet je daar op zijn minst mee gaan praten. Ik ben echter blij dat ik de komende twee seizoenen hier in Rotterdam speel. Zoals gezegd moet ik me goed voelen bij een club en hier in Rotterdam is dat het geval", legt Faik uit op de website van de Kralingers.
Faik kwam in de afgelopen twee seizoenen 59 keer in actie voor Roda JC en was in die wedstrijden zes keer trefzeker. Daarvoor doorliep hij de jeugdafdeling van ADO Den Haag en kwam hij twee seizoenen uit voor Almere City, waar hij in 63 wedstrijden in actie kwam.