nieuws

Haspolat tekent voor drie jaar bij Excelsior

Dogucan Haspolat (rechts) in de wedstrijd tegen Feyenoord. (Bron: clubwebsite Excelsior)
Dogucan Haspolat (rechts) in de wedstrijd tegen Feyenoord. (Bron: clubwebsite Excelsior)
Dogucan Haspolat heeft dinsdag een contract voor drie jaar getekend bij Excelsior. De 16-jarige middenvelder was afgelopen zaterdag na de derby tegen Feyenoord de meest besproken Kralinger. Hij was namelijk de eerste voetballer in de eredivisie die is geboren na de eeuwwisseling.
Haspolat speelt al vanaf zijn vijfde bij Excelsior. "Vorig jaar was ik nog ballenjongen bij het eerste elftal en nu speel ik met jongens als Luigi Bruins en Ryan Koolwijk samen", vertelt hij op de clubwebsite van Excelsior.
Tijdens de eerste drie competitiewedstrijden zat de jonge middenvelder al op de bank. Afgelopen zaterdag mocht hij zes minuten voor tijd invallen tegen Feyenoord. "Prachtig om in de Kuip mijn debuut te maken. Helaas hebben we verloren, maar dat ik mocht invallen was heel mooi en natuurlijk hoop ik nu op meer", aldus Haspolat zaterdag na afloop van de wedstrijd.
Volgens trainer Mitchell van der Gaag heeft Haspolat zijn debuut zelf afgedwongen. "Dit is zijn verdienste. Daarnaast is dit ook een compliment voor de jeugdopleiding van Excelsior", aldus de oefenmeester van de Kralingers op de clubwebsite.
Haspolat ontving deze week ook een uitnodiging uit Zeist voor het Vierlandentoernooi met Oranje onder 17. Inmiddels behoort hij tot de definitieve selectie.