nieuws

Plannen voor terugkeer Danceparade in Rotterdam

Jarenlang was het dé happening op dancegebied in Nederland: De Rotterdamse Danceparade. Tot de stoet geluidswagens in 2010 geen vergunning meer kreeg omdat veiligheidseisen werden aangescherpt. Er zijn nu plannen voor een Danceparade 2.0. Weer een parade, maar dan op een afgesloten evenemententerrein.
''We vragen een vergunning aan voor een hele mooie plek in de stad die recht doet aan Rotterdam'', zegt Jasper Scholte van JMR Produkties.
''Het wordt een soort Danceparade 2.0, maar het wordt een ander soort feestje. We denken aan een aantal vaste podia en daar omheen een organisch gebeuren van 15 tot 20 trucks met DJ's.
Een van de redenen van het afblazen van de Danceparade was het geweld tijdens de strandrellen in 2009 in Hoek van Holland. Vanaf dat moment mochten dansfeesten alleen nog maar op afgesloten terreinen plaatsvinden.
''We willen het geen Danceparade meer noemen maar Everybody In The Street. Het is nog steeds in de buitenruimte maar wel met checkpoints. Binnen de hekken kan iedereen lekker veilig feest vieren", besluit Scholte.
Rond de jaarwisseling moet duidelijk worden waar het nieuwe dancefeest gaan plaatsvinden volgend jaar zomer.