nieuws

Boëtius: 'Geen spijt van overstap naar Basel'

Jean-Paul Boëtius heeft geen spijt van zijn overstap naar FC Basel. De Rotterdammer komt in Zwitserland weinig aan spelen toe, maar staat nog volledig achter zijn keuze om naar het Alpenland te vertrekken.
Boëtius verruilde Feyenoord vorig jaar voor FC Basel, in de hoop via de Zwitserse club een nieuwe stap in zijn carrière te kunnen zetten. Maar in zijn eerste jaar kwam Boëtius slechts tot twaalf optredens, waarvan zes als basisspeler.
''Ik heb vorig jaar een ongelukkig jaar gehad met blessures'', vertelt Boëtius, die zich nu met Jong Oranje voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Wit-Rusland. ''Die blessure had ik ook bij Feyenoord kunnen oplopen.''
Boëtius scoorde afgelopen seizoen drie keer voor zijn nieuwe club. Hij heeft er vertrouwen in dat hij in Zwitserland de kans krijgt om de bittere smaak van vorig seizoen weg te spoelen en heeft geen spijt van de overstap. ''Ik heb de keuze met een heldere gedachte gemaakt, samen met de mensen om mij heen. Ik ga er het beste van maken en zorgen dat ik weer stappen vooruit ga maken.''
Vrijdag komt Boëtius in het programma FC Rijnmond uitgebreid aan het woord. Hij vertelt dan over zijn overstap naar Zwitserland, de optie om na een seizoen alweer te vertrekken bij Basel en zijn vriendschap met Tonny Vilhena. De uitzending begint om 17:16 uur en wordt ieder uur herhaald.